Teemu Hiilinen Elektronisen urheilun pioneeri

Uusi teevee.fi yhdistää Suomen suurimmat mediatalot

  • Hyvä palvelu, mutta valitettavan sekava
    Hyvä palvelu, mutta valitettavan sekava

Eilen lanseerattu teevee.fi -sivusto on kauan odotettu yhteistyökuvio Suomen suurimpien televisiokanavien kesken. teevee.fi kokoaa yhteen Katsomon, Ruudun sekä YLE Areenan tarjonnan ja tarjoaa linkityksen suoraan palveluntarjoajan tuottamaan sisältöön.

Palvelu on julkaistu kuitenkin valitettavan keskeneräisenä, jonka johdosta sen käyttäminen on kömpelöä:

  • Erilaiset pyörivät valikot ja pienet ikkunat toki ovat nykyistä Windows 8 -lookkia, mutta valitettavasti ne tekevät koko sivustosta sekavan. Alussa olevat isot ikkunat suhteutettuna vieressä oleviin pieniin ikkunoihin ja otsikointiin vaikeuttaa oikean ohjelman etsimistä. 
  • Sivuttaisskrollaus puuttuu kokonaan. Huomasin jo läppärilläni, etten pysty sivuttaisskrollaamaan touchpadilla, vaan joudun painamaan nuolia. Testasin sen jälkeen samaa vielä tabletilla, jolla jouduin tekemään ihan saman. Sivusto toimisi huomattavasti helpommin, jos sivuttain pystyisi liikkumaan vapaasti ilman ylimääräisiä painasuja, jotka vievät ruutua aina vakiomitan verran sivuun.
  • Ohjelmatiedot ovat hyvin puuttelliset suppeana että avattuna laajemmaksi. Suppeassa muodossa ei välttämättä edes lue sarjan jaksonnumeroa, mutta esityspäivän puuttuminen sekä suppeasta että laajasta on selvä heikkous. Esityspäivän ja kellonajan mukaan pystyy hyvin käymään läpi, milloin ohjelma on tullut ja onko sen jo valmiiksi nähnyt. Olisi myös kiva tietää, että onko jakso uusinta vai ei ilman laajemman tiedon avaamista.

Mutta on sivustossa paljon hyvääkin:

  • Oma teevee.fi, jossa voi määrittää mitä ohjelmia näkyy omissa valikoimissa. Halutessaan voi ruksia kaikki tai sitten vain esimerkiksi uutiset ja dokumentit. Tämä vähentää paljon "meteliä" sivustolla.
  • Katso myöhemmin painikkeella voi siirtää ohjelmat kätevästi erilliseen palkkiin, mistä niitä voi paremmalla ajalla katsoa. Itselläni ei päivisin paljon ole aikaa katsoa televisiota. Laittamalla ohjelmia suoraan sivuun voin katsella niitä etsimättä, kun aikaa illalla on paremmin.
  • Omiin suosikkeihin voi laittaa myös hyvä ohjelmia talteen, jos haluaa katsoa niitä uudestaan. Toki täytyy ottaa huomioon, että myös siellä ohjelmat vanhenevat ja poistuivat sitä kautta, jos ohjelmaa ei enää saa palveuntarjoajan kautta toistaa.

teevee.fi on hyvä lisä ja hyvä osoitus yhteistyöstä suomalaisessa mediakentässä. Pienillä muutoksilla siitä tulee vielä parempi. Kiitoksia jo tästä ja parempaa teeveetä odotellessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Tällä tavalla tietotekniikka kehittyy: vaativien käyttäjien avulla.

Olen käyttänyt paljon tietokonetta kaiken ikäni (jota on paljon), mutta en ole omaksunut asennetta, että kaiken pitäisi toimia piirun tarkasti melkein ajatuksen voimalla ja ilman vaivannäköä. Sen vuoksi käyttäjärjestelmänikin laahaa jäljessä: minulla ei ole hinkua saavutta kaikkea sitä nopeasti, jota nopeat tekijät jo ehtivät moittia kaikessa siinä uutuudessa.

On hyvä että kehittäjiä on, mutta entisenä kehittäjänä arvostan jo hieman jarrutteluakin.

Käyttäjän ErkkiHietalahti kuva
Erkki Hietalahti

On se luojan lykky, että tv ei tarjoa mitään mitä ilman ei ihminen voisi olla. Ihmisen uteliaisuus vain pakottaa keksimään uusia keinoja informaatiosaasteen salamannopean saatavuuden turvaamiseksi. Onneksi on kesä!