Teemu Hiilinen Elektronisen urheilun pioneeri

Peliarvostelussa Hearthstone: Heroes of Warcraft

  • Peliarvostelussa Hearthstone: Heroes of Warcraft
  • Hearthstonessa pelaaja voi valita yhdeksästä eri sankarista itselleen mieluisimman.
    Hearthstonessa pelaaja voi valita yhdeksästä eri sankarista itselleen mieluisimman.
  • Pelikuvaa korttiottelun alkuvaiheesta.
    Pelikuvaa korttiottelun alkuvaiheesta.

Hearthstone: Heroes of Warcraft on Blizzard Entertainmentin uusin peli, joka tullaan julkaisemaan tämän vuoden aikana. Peli noudattelee nykyisin suosittua mikromaksuihin perustuvaa pelaamista. Pelissä rahalla voi nopeuttaa korttien keräämistä sekä saada muita pieniä etuja, mutta ahkeralla grindaamisella pystyy saavuttamaan kaikki samat edut. 

Olin itse skeptinen, kun kuulin Blizzardin uutuuden olevan keräilykorttipeli. Oma kosketukseni keräilykorttipeleihin on pelien kuninkaasta, Magic the Gatheringista, joka varmasti edustaa yhtä monipuolisinta korttipeliä. Tämän lisäksi olen kuluttanut tunteja myös Pokemon TCG:n parissa, mikä eroaa ominaisuuksiltaan huomattavasti MtG:stä. Onneksi Blizzard on kehittänyt jotain uutta, mutta onko se tarpeeksi? 

Hearthstone on alkuun hyvin suoraviivainen peli. Se eroaa aikaisemmin mainituista peleistä helpolla resurssinhallinnalla. Pelin pelaaminen perustuu manaan, joka lisääntyy joka vuoro yhdellä. Jokaisen vuoron alussa pelaajan mana myös uusiutuu täysimääräisesti hänen käyttöönsä, muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Maksimissaan pelaajalla voi olla 10 manaa käytössä, jonka avulla saa kentälle pelin lopettavat “Isot Herrat” sekä muut jekkukortit.  

Kortit voi jakaa karkeasti neljään eri kategoriaan. Nämä ovat minionit (pedot, demonit jne.), taiat, ansat sekä aseet. Jos minionit ovat pelin liha, niin taiat ovat suola joilla saa kaiken toimimaan. Yksi pelin tärkeimmistä elementeistä on ns. minion / board control, jolla tarkoitetaan pöydän hallintaa. On tärkeätä saada tarpeeksi lihaa kentälle ja pitää vastustajan puolisko tyhjänä. Tämän tekemisessä auttaa erilaiset taiat, joilla pystyy jopa tekemään täydellisen pöydän tyhjennyksen. Myös pelihahmo voi ottaa käyttöönsä korttien kautta aseita, joilla pystyy hyökkäämään joko suoraan vastustajan hahmoa vastaan tai minioneiden kimppuun pöydällä. Ansat ovat pelin ainoat kortit, jotka aktivoituvat vastustajan vuorolla. Niillä pystyy parhaimmillaan sekoittamaan vastustajan taktiikan täydellisesti. Jo pelkkä alaspäin käännetyn ansakortin olemassaolo kentällä tuo uhkakuvia vastustajan päähän. 


Korttien lisäksi pelissä on yhdeksän eri hahmoa, joilla kaikilla on oma erikoiskykynsä sekä omat erikoiskorttinsa. Pelihahmot ovat: 

- Hunter - Peli perustuu ansoihin, alkupelin aggressioon, huono loppupelissä.  
- Mage - Paljon vahinkoa tekeviä taikoja, joilla pystyy kontrolloimaan pöytää 
- Paladin - Peli perustuu omien minioneiden buffaamiseen eri taioilla 
- Priest - Peli perustuu itsensä ja minioneiden parantamiseen. kova loppupelissä 
- Rogue - Mahdollisesti pelin aggressiivisin hahmo 
- Shaman - Tuurielementin johdosta ei kovin suosittu hahmo 
- Warlock - Peli perustuu puhtaasti eri taikoihin 
- Warrior - Peli perustuu minioneihin ja aseisiin, ei suosittu hahmo. 

Pelimoodeja Hearthstonessa on kolme: harjoittelu, ladder sekä areena. Harjoittelussa pystyy testaamaan juuri koottua pakkaa kevyemmässä olosuhteessa. Ladderissa käytetään itsetehtyä pakkaa oikeita pelaajia vastaan ja noustaan moniportaista järjestelmää ylöspäin. Areena eroaa näistä kahdesta huomattavasti.  

Areenalla pelaaja saa aluksi valita yhden etukäteen arvotuista kolmesta hahmosta. Tämän jälkeen peli arpoo pelaajalle aina kolme korttia, joista pelaaja valitsee yhden. Pelaajan tuleekin olla tarkkana, jotta saa oikeanlaisen koostumuksen minioneiden sekä muiden korttien välille. Huomiota tulee kiinnittää myös korttien manamaksuun, jotta saa toimivan pakan alku- sekä loppuvaiheeseen. Areenalla pelaajalla saattaa olla käytössä myös sellaisia kortteja, joita hänellä ei ole omissa pakoissaan. Tästä syystä areena, arpomisesta huolimatta, on hyvin tasapäinen taistelu, jossa taito ratkaisee yllättävän paljon. 

Ensimmäisten pelieni jälkeen minusta tuntui, että peli on jopa liian suoraviivainen. Jekkukortit puuttuivat ja 99% koko pelistä perustui pelkkään pöydän hallintaan, joko lihalla tai taioilla, mutta myöhemmin olen huomannut olleeni väärässä. Uusien korttieni myötä peliin tulee syvyyttä, joka ei kuitenkaan yllä MtG:n tasolle. MtG:iä on toisaalta kehitelty yli 20 vuotta ja peliin on julkaistu jo noin 15 000 korttia. Blizzard on Hearthstonen kanssa lähdössä liikkeelle 300 kortilla, mutta todennäköisesti tulemme saamaan niitä lisää pelin julkaisun jälkeen erilaisten lisäosien muodossa. 

Vaikka Hearthstone on kehitetty ns. kasuaaliksi peliksi on se saanut kuitenkin huomattavan suosion eri eSports-vaikuttajissa. Peli ei vielä sovellu itsessään elektroniseen urheiluun, mutta tuleeko Blizzard muuttamaan suunnitelmiaan pelin suhteen, kun esimerkiksi saksalainen selostajalegenda, Khaldor, käyttää kaiken vapaa-aikansa pelin pelaamiseen. Hearthstone onkin kypsymässä hyväksi peliksi, joka saattaa vielä jonain päivänä ilmestyä laneille. 

Ei muuta kuin avaamaan uusi korttipakka ja toivomaan, että se hohkaisi oranssiväriä ennen kääntämistä. Silloin kuulokkeista kuuluisi ääni legendary ja yksi pöydän hallitsijoista napsahtaisi omaan käteeni. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.