Teemu Hiilinen - Teemu tarttuu toimeen

Tie Busaniin: Pelaajaesittelyssä Jyrke "Killerdoll" Savolainen

22-vuotias porilainen Jyrke ”Killerdoll” Savolainen on matkalla kohti omaa unelmaansa. Hän lähtee pelaamisen Olympiakisoihin World Cyber Games:n lopputurnaukseen Suomen maajoukkueen edustajana Tekken 6 -pelistä. Matka Koreaan ja Suomen edustaminen siellä on ollut pidemmän aikaa hänen haaveissaan. Tulosten puolesta Savolainen lähtee turnaukseen kovana haastajana. Euroopan Mestaruuskisoista Savolainen toi Suomeen pelin ensimmäisen mitalin voittamalla pronssia.

 

Kuka?


Nimi: Jyrke Savolainen

Nick: Killerdoll
Ikä: 22
Asuinpaikka: Pori

Ammatti: Oppipoikana tatuointistudiossa
Siviilisääty: Avoliitossa
Organisaatio: eXelon Gaming
Peli: Tekken 6
Hahmo: Armor King
Suurin saavutus: Voitto Berlin Tekken Clash -turnauksesta
Motto: Älä kunnioita ketään, ja kunnioita kaikkia

 

 

Pelaaminen on Savolaiselle tuttua puuhaa, kun ensimmäiset kosketukset tulivat jo esikouluikäisenä.
  - Muistan miten minun piti aina aamuisin pelata Turtles 2 Nintendolla läpi ennen esikouluun lähtöä. Se kuului aamurutiineihin, naureskelee Savolainen lapsuuttaan.

Vakavammaksi pelaaminen muuttui noin puolitoistavuotta sitten, kun kuvioihin astui mukaan Tekken 6. Peli vei mukanaan, ja monet muut pelit jäivät pölyttymään kaappeihin. Aina välillä Savolainen kaivaa muitakin pelejä esiin pelatakseen kavereidensa kanssa, mutta Tekkeniin hän panostaa tosissaan. Tekkenissä nuoreen porilaiseen teki vaikutuksen sen hyvät hahmovaihtoehdot sekä liikkeiden monipuolisuus ja voimakkuus. Missään muussa taistelupelissä ei hänen mukaansa ole vastaavanlaista tuntua.


Päivittäin Savolainen käyttää harjoitteluun vähintään kaksi tuntia. Harjoituksiin kuuluu huippupelaajien videoiden katsomista, omien liikesarjojen hiomista äärimmilleen sekä myös erilaisista heitoista irrottautumista. Nyt ennen WCG:tä Savolainen on panostanut vielä enemmän harjoitteluun, ja käynyt hakemassa myös todella tärkeää LAN–kokemusta Saksasta asti, missä hän onnistui voittamaan koko turnauksen mustana hevosena. Vielä ennen turnausta Savolainen on käynyt pelaamassa Porissa turnauksessa, joka keskittyi pelkästään erilaisiin taistelupeleihin.

Tekken 6 –hahmoista Savolainen on valinnut itselleen Armor Kingin.
  - Otin ”Arskan” testiin, kun olin jo kokeillut vähintään puolia kaikista hahmoista ja sille tielle jäin! Armor King on loistava ja kirkkaasti pelin ”coolein” tyyppi. Siinä varmaan suurin syy miksi pelaan päivästä toiseen, vastaa Savolainen kysymykseen hahmovalinnastaan.

Kovimmaksi vastustajakseen Savolainen mainitsee korealaisen JDCR:n, joka on valittu maailman parhaimmaksi pelaajaksi. Japanilaisten menestykseen hän ei tänä vuonna usko. Kaikki eurooppalaiset lähtevät turnaukseen haastajina, mutta heillä on omat mahdollisuutensa.
  - JDCR tulee voittamaan turnauksen. Eurooppalaisilla on mahdollisuus kuitenkin nousta mitalisijoille, mainitsee Savolainen kilpakumppaneistaan.

Suomen maajoukkue lähtee Etelä-Koreaan joulukuun 5. päivä. Varsinainen turnaus käynnistyy 7. joulukuuta. Kotiin joukkue saapuu 13. päivä. Viime vuonna Suomen Tekken 6 –edustajana toimi Juho ”Entomo” Gebhard.

Lisätietoja turnauksesta löytyy turnauksen kotisivuilta: www.wcg.com

Killerdollia haastateltiin karsintaturnaus voiton jälkeen ASSEMBLY Summereilla:

Pidempi haastattelu Killerdollista on luettavissa SETT.fi:n sivuilta:

http://www.sett.fi/?q=uutinen/tie-busaniin-pelaajaesittelyss%C3%A4-jyrke...

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset