Teemu Hiilinen Elektronisen urheilun pioneeri

Historiallinen päivä Liigassa

Kaksi helsinkiläistä joukkuetta päätti kautensa tänään "rantapallokierroksella". Tämä päivä on historiallinen monessakin suhteessa Liigassa.

Tänään päättyi Ville Peltosen jääkiekkoura. Uraan mahtui äärimmäisiä onnistumisia, joista varmasti suurin on Ruotsin kaataminen vuonna 1995 Globenissa. Tämän lisäksi Peltonen on urallaan saavuttanut neljä olympiamitalia sekä kaksi kertaa nostanut suomalaista Kanada-maljaa ilmaan. Kiitos Ville Peltoselle niistä hetkistä, joita hän on antanut minulle fanina. 

Ville Peltosen uran lisäksi Pasilan Jokerit päättivät korpivaelluksensa Liigassa. 90-luvun dynastiajoukkue ei 2000-luvulla onnistunut nostamaan tasoaan muiden organisaatioiden tasolle. Joukkueen viimeiseksi mestaruudeksi jäi 12 vuotta sitten tullut mestaruus, jonka yhtenä kapellimestarina toimi Ville Peltonen. 

Jokereiden siirtyminen KHL:ään tiedettiin jo hyvissä ajoin ennen kauden alkua, joka varmasti toi omalta osaltaan paineita koko organisaatioon. Kuitenkin se tyyli, jolla Liigan kallein joukkue päätti poistua näistä ympyröistä, ei ollut kaunista katsottavaa. Jokereiden tippuminen jo tässä vaiheessa kautta on varmasti tämän vuoden suurin floppi. Jokerit jättivät huonoimman mahdollisen mainoksen tuotteestaan ajatellen ensi kauden KHL-pelejä. 

Myös molempien helsinkiläisten joukkueiden putoaminen varsinaisista pudotuspeleistä on historiallinen. Aikaisempina kausina vähintään toinen joukkueista on päässyt kahdeksan parhaan joukkoon. Pääkaupunkiseudun mainetta pitää yllä Espoon Blues, joka budjettitasolla on täysin pikkuveli verrattuna helsinkiläisiin seuroihin.

Kausi osoitti selvästi sen, ettei raha tuo onnea Liigassa. Kaiken pitää lähteä liikkeelle organisaatiosta itsestään. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii Saipaa, joka sijoittui runkosarjassa sijalle viisi. Helsinkiläisten joukkueiden tuote ei ole kunnossa. Ensi vuonna joukkueiden tilanne on kuitenkin hyvin erilainen. HIFK jatkaa kotimaisessa liigassa ja se pystyy rakentamaan joukkuettaan sitä ajatellen. Jokerit ovat ottamassa askeleen suureen tuntemattomaan ja jos organisaatio jatkaa tämän kauden kaltaista korpivaellusta, niin ensi kaudesta ei heille tule olemaan helppoa. 

Repaleinen kausi on nyt takanapäin. Nyt voi vain leuka pystyyn, rinta rottingille ja kohti uusia pettymyksiä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Jokerit kompuroi nyt sekä organisaationa että jääkiekkojoukkueena. Myöskään KHL-kortti ei juuri tällä hetkellä näytä lainkaan vahvalta.

Jos ja kun EU ryhtyy kovistelemaan Venäjää talouspakotteilla, joutuu myös jääkiekkoväki miettimään tilannettaan. KHL:ssä on EU-maista useita joukkueita, joiden urheilijat, omistajat, sponsorit ja yleisö ovat siten kukin omalla panoksellaan osallisina Venäjän talouselämässä. Olisiko pääsylippu Jokerien matsiin samalla tuki Putinin tavoitteille?

Kuka osaa ennustaa ensi syksyn poliittisen tilanteen, ja sen vaikutukset kansainväliseen urheilubisnekseen?

PS. SaiPa on runkosarjan neljäs.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Peltosen lopettamisen vuoksi hattu päästä...
Hifk:n ja Jokerien kesäloman vuoksi hattu ilmaan !
Isolla kirkonkylällä jääkiekko on TAAS julistettu junttilajiksi...

Käyttäjän saarinenj kuva
Juhani Saarinen

Raha ei auta Helsinkiläis joukkueita jääkiekossa tarttis itsekin jotain tehdä menestyksen eteen,jääkiekossa ainakin on nähty ettei kannettu vesi kaivossa pysy,eikä menestys synny vaikka kuinka puhutaan ja hehkutetaan mediassa Hifkin tai Jokerien nimiin.
Muuallakin maassa osataan pelata jääkiekkoa, ja jopa paremmin kuin Helsingissä.?

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Kuvaavaa oli se, että lehtiartikkelissa jokeripelaaja jo haaveili Levin lumista ennen säälipleijareiden alkua. Palkka vissiin kiinnosti, pelaaminen ei niinkään.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Mikähän siinä on, että Sarasvuon epäonnistumista ei saisi morkata, mutta Harkimoa saa? Onko Harkimo sen verran kovanahkaisempi, että sen ajatellaan kritiikin kestävän paremmin?