Teemu Hiilinen Elektronisen urheilun pioneeri

Kalle Saarisella mahdollisuus voittaa miljoonan dollaria eSports-turnauksesta

  • Kalle "Trixi" Saarinen joukkueensa väreissä
    Kalle "Trixi" Saarinen joukkueensa väreissä

Viikonloppuna Seattlessa pelattavan maailman suurimman elektronisen urheilun turnauksen palkintopotti on noussut 2,8 miljoonaan dollariin. Myös helsinkiläinen Kalle Saarinen, 23, on joukkueineen mukana kilpailemassa turnauksen voitosta ja 1,4 miljoonan dollarin pääpalkinnosta. The International -turnaus on Valve Corporationin järjestämä tietokonepeliturnaus, jossa pelataan yhtiön suunnittelemaa Dota 2 -peliä.

Kansainvälisessä Fnatic -organisaatiossa pelaava Saarinen lensi Yhdysvaltoihin jo kesäkuun alussa harjoittelemaan joukkueensa kanssa tulevaa koitosta varten. Dota 2 -pelissä joukkueet koostuvat viidestä pelaajasta, ja Saarisen lisäksi Fnatic:in joukkueeseen kuuluvat myös tanskalainen, ruotsalainen, saksalainen ja kanadalainen pelaaja.

“Panokset turnauksessa ovat todella kovat. Ensimmäiset ottelut ovat jo merkittäviä, koska pahimmassa tapauksessa tulemme kotiin tyhjin taskuin”, Seattlesta tavoitettu Saarinen kommentoi. Turnauksen ensimmäisessä ottelussa Fnatic joutui taipumaan kiinalaiselle TongFu-joukkueelle. Fnatic:in taistelu jatkuu kuitenkin vielä alemmassa jatkolohkossa perjantain ja lauantain välisenä yönä, jolloin vastaan asettuu malesialainen Orange.

Turnausta voi seurata suorana Internetin välityksellä englanninkielisellä selostuksella tai lataamalla koneelle itselleen maksuttoman Dota 2 -pelin. Finaalit tullaan pelaamaan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä suomen aikaa.

Dota 2 lyhyesti

Dota 2 on Valve Corporation:in kehittämä tietokonepeli jossa kahden vastakkain pelaavan tiimin tavoite on tuhota toistensa tukikohta ja samalla puolustaa omaa aluettaan. Pelin aikana jokainen tiimin jäsen kontrolloi yhtä hahmoa, ja ottelun voitto edellyttää joukkueelta saumatonta yhteenpelaamista.Dota 2 on lyhyessä ajassa saanut miljoonia pelaajia ja siten noussut yhdeksi merkittävimmistä elektronisen urheilun peleistä.

Valven Dota 2:lle järjestämä The International-turnaus on suurin yksittäinen yhdelle pelille järjestetty elektronisen urheilun turnaus. The Internationalin kokonaispotti on 2,8 miljoonaa dollaria, josta voittajajoukkue vie kotiin 1,4 miljoonaa dollaria. Turnaus pelataan tänä vuonna kolmatta kertaa, ja viime vuonna turnauksen voitti kiinalainen Invictus Gaming.

The International -turnauksen kotisivut.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän AnttiVyrynen kuva
Antti Väyrynen

Nyt on kyllä eksynyt blogiin virheellisiä tietoja.

"Kansainvälisessä Fnatic -organisaatiossa pelaava Saarinen lensi Yhdysvaltoihin jo kesäkuun alussa harjoittelemaan joukkueensa kanssa tulevaa koitosta varten."

Fnatic oli harjoittelemassa Belgradissa eikä suinkaan Yhdysvalloissa.
http://www.gosugamers.net/dota2/news/24184-fnatic-...

"Saarisen lisäksi Fnatic:in joukkueeseen kuuluvat myös tanskalainen, ruotsalainen, saksalainen ja kanadalainen pelaaja."

Ja tiimissä ei ole kanadalaista pelaajaa vaan viides pelaajista (Fly) on kotoisin Israelista.
http://wiki.teamliquid.net/dota2/Fnatic

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Onpas tarkkaavaista :)

Tosiaankin joukkue lensi Belgradiin, mikä oli minun virheeni. Toisaalta israelilaisen pelaajan kohdalla on ristiriitaista tietoa. Joukkue ilmoittaa pelaajan olevan Israelista, mutta Internationalin sivuilta löytyy, että hän olisi kanadalainen. Pitääpä kysyä Trixiltä, että minkä maalainen Fly on :)

Käyttäjän AnttiVyrynen kuva
Antti Väyrynen

Jos oikein ymmärsin kun tuossa googlailin niin hänen vanhempansa ovat kanadalaisia.

Onnea fnaticille, olisi mahtava nähdä suomalainen pelaaja voittamassa tuollaista titteliä.