Teemu Hiilinen Elektronisen urheilun pioneeri

MM-kisat eivät kiinnosta enää

  • Globen DreamHack Stockholm StarCraft 2 -turnauksessa täyttyi ääriä myöden.
    Globen DreamHack Stockholm StarCraft 2 -turnauksessa täyttyi ääriä myöden.
  • Globen Slovenia - Tanska MM-kisojen ottelusta.  Kuvan on ottanut Kimmo Porttila.
    Globen Slovenia - Tanska MM-kisojen ottelusta. Kuvan on ottanut Kimmo Porttila.

Joka vuonna järjestettävät jääkiekon MM-kisat ovat vaarassa romahtaa omaan mahdottomuuteensa. Katsomot kumisevat tyhjyyttä, vaikka jäiden gladiaattorit ryskyttävät laitoja hurmoksen vallassa. Samaan aikaan uudet lajit ovat muualla maailmassa nousemassa ohi vanhojen ja väsyneiden lajien. Uusista lajeista hyvänä esimerkkinä voidaan pitää elektronista urheilua.

Kaksi viikkoa sitten Globenissa pelattiin DreamHack Stockholm Open -turnaus, joka toi paikalle pelaajia kolmelta eri mantereelta yli 10 eri maasta taistelemaan palkintopotista, WCS -turnauspisteistä sekä maineesta. Pelejä varten paikalle lennätettiin myös pelin tunnetuimmat selostajat, joiden lisäksi turnausta lähetettiin Internetissä seitsemällä eri kielellä. Turnauksen finaalit lähetettiin myös Ruotsin Yleltä SVT:ltä.

Vaikka turnausta oli mahdollista seurata maksutta kotisohvalta tai mennä johonkin kymmenistä BarCrafteista, niin Globen täyttyi myös maksavista katsojista. Fanit halusivat päästä nauttimaan livenä hyvästä selostuksesta, nähdä omia suosikkipelaajiaan ja kerätä näiltä nimikirjoituksia esimerkiksi omaan hiirimattoonsa.

Tämä ei myöskään ollut ensimmäinen kerta, kun Ruotsissa jääkiekkostadionit täyttyvät innokkaista eSportsin ystävistä. Tapahtuma järjestettiin jo kolmatta kertaa Globenissa ja tämän lisäksi HV-71:n kotistadion Jönköpingissä on täyttynyt jo kahdesti. Elektronisen urheilun tuote on hyvässä kunnossa Ruotsissa, kun sitä vertaa jääkiekon MM-kisoihin, jotka eivät kiinnosta juuri ketään.

IIHF:llä onkin nyt tiukka paikka miettiessään, miten tuotetta pitäisi korjata. Vuosittain järjestettävät tulevat liian usein ja näin niiden merkitys vähenee jatkuvasti. Myös useat pelaajat kieltäytyvät nykyään huonosti järjestetyistä kisoista, joiden merkitys oman uran kannalta on minimaalinen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Olin eilen Areenassa katsomassa Ranska-peliä, täysi tupa taisi olla.

Kisat ovat aika mielenkiintoiset, vrt. Sveitsi. On hauska nähdä, kuinka pitkälle alppimaan pojat pääsee.

Kisat ovat liian usein, mikä latistaa. Parasta olisi, että MM-kisat olisivat neljän vuoden välein ristiin Olympialaisten kanssa. Näin arvokisat olisivat joka toinen vuosi ja kisojen arvostus nousisi. Saataisiin parhaat pelaajat mukaan.

Pitäsisi kehitellä MM-kiertopalkinto futiksen malliin.

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Suomi onkin se harvinainen poikkeus, missä jääkiekko on noussut maan ykköslajiksi. Kanada taitaa olla se toinen maa, missä näin taitaa olla, tästä en kyllä ole varma. Tästä syystä myös Ranskaa vastaan saadaan täysitupa.

Olen kanssasi täysin samaa mieltä kisojen harventamisesta kerran neljässä vuodessa pelattaviin kisoihin. Tällöin saataisiin kahden vuoden välein nauttia kovasta pelistä.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Jalkapallon ja jääkiekon vertailu arvokisoista on väärää. Maailamanmestaruuksista jalkapallossa kerran neljässä vuodessa, mutta muita arvoturnauksia kymmeniä vuosittain.
Jääkiekon arvoturnauksia huomattavasti vähemmän.

Ne vaan ovat eri lajeja ja ihmettelen miksi juuri suomalaiset ovat innokkaita ykköslajinsa mollaajia.

TV:sta katsottuna katsomot vaikuttavat täysiltä,- Suomi-Slovakia- peliä seurasi tietojen mukaan joka kolmas suomalainen... Viimeistä erää tieto tarkennettuna.

Jääkiekko on hieno laji, ja mm-kisat joka vuosi sopii sille mainiosti.

Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Markku...

Miesten maajoukkueiden arvoturnauksia on globaalisti ajatellen vain yksi: MM-kisat joka neljäs vuosi. Olympiajalkapallo on tarkoitettu alle 23-vuotialle.

Itse lasken kyllä kovimmaksi turnaukseksi EM-kisat, taso on tasaisen kova, heittopusseja ei ole.

Jääkiekko on hieno laji kuten jalkapallokin. Suomi on aloittanut kisat hyvin, pakkomatseista on tullut pakkopisteitä. Eilinen peli oli riittävän hieno virkamiespeli, pojot kotiin. 3-1 oli hieno tulos Ranskaa vastaan, veikkasin tulokseksi 3-2.

Enää jääkiekon MM-kisoissa ei ole heittopusseja malliin 12-0 kuten takavuosina oli.

Jos Suomi ei pärjää, niin:

Viva Sveitsi!