*

Teemu Hiilinen - Teemu tarttuu toimeen

Kaikki blogit puheenaiheesta Hallituksen leikkaukset

Kilpailukyky komedia

Nordean ekonomisti Olli Kärkkäinen laski lomarahojen 30%:n leikkauksen todellisen vaikutuksen ottaen huomioon samalla tehdyt verotuksen ja sosiaalivakuutusmaksujen kevennykset. Tulos oli, että esimerkiksi julkisen puolen palkansaaja, joka tienaa 3000€ kuukaudessa, menettää tosiasiallisesti lomarahojen leikkauksessa n yhden euron! Toistan: yhden euron.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/muutama-euro-vai-400-euroa-e...

Työnantajan sotu-maksun alentaminen ei lisää työllisyyttä

Kilpailukykysopimus on saanut ansaitsemaansa mediakritiikkiä. Eikä suotta, koska sopimus siirtää rahaa pois kotimarkkinoilta kulutuksesta ja ostovoimasta ja se raha on yritykselle säästöä, joka jaetaan ulos muun muassa osinkoina omistajille, mutta se ei vaikuta siirtyvän investointeihin. Miten esimerkiksi julkisen alan matalapalkkatyön lomarahojen 30% leikkaus auttaa vientialoja?

Mitä hallitus on tehnyt vuonna 2016?

Joulu on juhlittu, olen ollut välipäivät Muuramessa partion merkeissä ja tänään on vuoden toiseksi viimeinen päivä. Nyt siis on hyvä aika tehdä katsaus menneeseen vuoteen:
 

Kaikki opiskelu aikuisiällä mahdolliseksi työn ohessa

Hallitus toi opiskelijat yleisen asumistuen piiriin, joka hyödytti monia ja siirsi pienemmän joukon puolison elätettäviksi. Tai sitten elätettävien on käytävä töissä. Nuorten terveystilastoista näkee, että eihän siitä mitään tule. Moni tippuu kelkasta yrittäessään yhdistää täyspäiväisen opiskelun osa-aikatyöhön. Itsestäni olen huomannut, että opiskelumotivaatio kärsii valtavasti työsuhteista. Sitä alkaa herkästi ajattelemaan, että ”kyllähän ne työnantajat nyt varmasti arvostaa minun työhistoriaani enemmän, kuin arvosanoja”.

 

Elääkö vanhus vain maksaakseen laskuja?

Olen tänään koko päivän kuunnellut/nähnyt/lukenut vanhustenhoidosta käytävää keskustelua eri medioissa. Se on lohdutonta kuunneltavaa. Vasemmiston kensanedustajat ovat ottaneet haasteen vastaan ja luvanneet mennä vanhustenhoitoon yhden työvuoron ajaksi. missä ne muut kansanedudtaja luuhaavat? Eikö kantti kestä? Vaikka eipä se välttämättä vie asiaa yhtään eteen päin. Onhan noita toimittajiakin nähty kokeilemassa elämistä mini-tuloilla yms. mutta sinne ne hetken kokemukset haihtuvat, kun taas normi rahat on käytössä!

Kun rahalla saa ja hevosella pääsee

 

Kevät on rankkaa aikaa, ja paljon muutoksia tapahtuu. Aurinko paistaa korkeammalta, valo lisääntyy, kukat kukkivat ja luonto herää. Myös poliittisesti paljon uusi asioita tapahtuu, ja ne eivät ehkä ole niin hyviä, kuin edeltävät muutokset. 

Hallitus päätti kuin päättikin kehitysriihessään, että köyhät voivat mennä kyykkyyn ja pedata polkua varakkaimmille ihmisille.


Leikkauksista pääsevät maistamaan ne, joilla ei alunalkaeenkaan tilanne ole ollut ruusuilla tanssimista.

Mielenosoituksia vailla mieltä


Hallitus on pettänyt eräät lupauksensa ja tekee monien mielestä väärää leikkauspolitiikkaa. Tyytymättömiä on paljon. Niinpä ei ole ihme, että mielenosoituksiakin syntyy.
Yksi on tulossa someilmoittelun mukaan 6.5.:
https://www.facebook.com/events/805561256252289/?active_tab=posts


Veikka Lahtinen on jo ansiokkaasti kirjoittanut, mikä tässä mättää:
https://lahtinenveikka.wordpress.com/2016/04/07/moni-mielenosoitus-paalt...

Maahanmuuttopolitiikka aprillia

Perussuomalaisten uusimmassa uutiskirjeessä hehkutetaan kovasti onnistunutta maahanmuuttopolitiikkaa.

 

”Perussuomalaisten maahanmuuttopolitiikka toimii

Suomeen tulevien turvapaikanhakijoiden määrä on tippunut merkittävästi. Hakijoita ei ole saapunut Lapin rajanylityspaikoille enää helmikuun jälkeen. Hakijoita tulee tällä hetkellä n. 3 100 hengen vuosivauhdilla. Maahanmuuttovirasto lakkauttaa nyt 33 vastaanottokeskusta, ja 10 keskuksen määräaikainen sopimus päättyy.

48 minuuttia aikaa

Heräät aamulla rauhallisesti. Käyt vessassa pienillä pesuilla ja laitat kahvin tippumaan. Teet pientä aamupalaa itsellesi ja lueskelet lehtiä. Päivällä vietät aikaa lounaalla ja päivällisellä. Illalla käyt vielä suihkussa ennen iltapalaa ja nukkumaanmenoa. Aikaa sinulla on paljon ja kehosi terve.

Sairaalan vuodeosastoille halutaan hallituksen toimesta aivan toisenlainen rytmi. Hallitus on puhunut hoitajamitoituksen laskusta 0,4 hoitajaan per asiakas.

Pauperismi kasvaa nopeammin kuin vauraus

Hallitukset huutavat kaikkialla, että jatkuvasti kasvava talous on mukamas vararikossa sekä nousu että laskukautena, jos ne eivät saa alentaa palkkoja ja heikentää sosiaaliturvaa, joiden kautta töissä olevat auttavat niitä ihmisiä pysymään hengissä, jotka eivät itse enää pysty lisäämään kapitalistin pääomaa työpanoksellaan. Kuitenkin juuri toisen työtä rahakorvausta vastaan tekevä on ennemmin tai myöhemmin itse kelvoton turvottamaan suurporvarin rahasäkkiä. Surkeus osoittaa pauperisoitumisen ilmiasun palkkatyötä tekeville pitkässä leipäjonossa köyhyyden pakkasen paukkuessa korvissa.

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset

Julkaise syötteitä