Teemu Hiilinen Elektronisen urheilun pioneeri

Pokemon Go valtasi Kaisaniemen puiston

Kaisaniemen puisto on yksi Suomen pahamaineisimmista puistoista. Yöllä siellä liikkumista on jopa välillä pyydetty välttämään. Eilen tilanne oli aivan toinen.

Pokemon Go -peli on saanut lyhyessä ajassa aikaan isoja asioita. Lapset, nuoret ja aikuiset ovat lähteneet vapaaehtoisesti ulos etsimään Pokemoneja. Kävelykilometrejä on parhaimmille tullut jopa yli 30 kilometriä päivässä. Toiset liikkuvat pyörällä, toiset porukalla ja osa haluaa metsästää uusia Pokemoneja yksin. Jokainen tyylillään, mutta jokainen toisia kunnioittaen.

Yhteisöllisyys, mikä valtasi Kaisaniemen puiston perjantaina, oli valtava. Makasin itse kello 01:00 Kaisaniemen puiston nurmikolla. Ympärilläni edelleen satoja ihmisiä. Osa soitti Pokemon-musiikkia, välillä kuunneltiin jotain muuta. Ihmiset keskustelivat tuttujen ja tuntemattomien kanssa. Suurin osa oli selvinpäin. Kaikki kuitenkin iloisia. Kaisaniemen puisto oli vallattu takaisin.

Yhteisöllisyyden tunnetta koettiin myös, kun tapahtuman aikana paikalle ilmestyi yksi harvinainen Pokemon, Lapras. Ihmisten huuto ja mylvintä oli kuin olisi kuunnellut vuoden -95 lätkäkisoja uudelleen. Toiset saivat sen kiinni ja toiset eivät. Myös lähistölle ilmestyi muita harvinaisuuksia, joita sitten rynnättiin hakemaan. 

Suuresta väkijoukosta huolimatta tapahtumassa ei ollut järjestyshäiriöitä. Ei tarvinnut erikseen järjestyksenvalvojia. Ei ketään tarkastamaan laukkuja. Luottamus läheisiin oli riittävä vakuutus omasta turvallisuudesta.

On tämä Pokemon Go mieletön peli. Se on jotain huomattavasti enemmän kuin pelkkä peli itse.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Miten eroaa siitä, että ihmiset menevät katsomaan Kalevan kisoja tai Madonnan konserttia?

Varmaan toki parempi, mitä enemmän yhteisöllisyyden kokemuksia on. Mutta epäilen, että yksilöllisyyden ihannetta se ei silti meistä suomalaisista poista. Eli häilyvää, väliaikaista.

Pelatkoon peliä kuka ja miten haluaa, mutta ihmetyttää vain se, että asialle ruvetaan hakemaan ylevämpiä merkityksiä jolla tekemistä perustellaan. Samoin kuin addikti löytää syyn addiktiolleen?

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Madonnan konserttiinkin on pakko kävellä, kun autoa tai muita kulkuvälineitä ei saa konserttilavan viereen. Samoin siellä pitää seistä tuntikausia, kun istumapaikkoja ei ole.

Veikkaisin, että Pokemon-villitys katoaa noin viikossa. Tietty murto-osa toki jatkaa pidempäänkin. Pauli Hanhiniemen laulun mukaan: "Se mikä eilen sai posket hehkumaan, se tänään haukotuttaa vaan".
Katsotaan miten käy.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Joo ja ihmiset hymmyilee ja olhan saman asian äärellä, eilen kerkesin vain kaks tavanomaisempaa saahakko oli niin tiivis päivä muuten ihmisten kans. #yhteisöllisyysonarvo